HEILOO - Woensdag 6 januari start de eerste les van de SportXperience, een nieuw initiatief in Heiloo voor kinderen van 5 en 6 jaar. Vijf lokale sportverenigingen hebben de handen inéén geslagen samen met de Buurtsportcoaches, waardoor de deelnemers gedurende 18 weken maar liefst vijf verschillende sporten kunnen uitproberen. Elke drie of vier weken staat er een andere sport op het programma, waarbij achtereenvolgens hockey, karate, basketbal, atletiek en dans aan bod komen. Zo ontstaat de unieke mogelijkheid te ontdekken waar de interesses en talenten van de kinderen nu écht liggen. Na afloop van het sportseizoen ontvangen de deelnemers bovendien een sportadvies op maat. Groep 1 start op woensdag 6 januari en wanneer deze groep vol is komt u op de wachtlijst voor groep 2, welke start op woensdag 3 februari. Deelnamekosten voor het complete seizoen (18 weken) bedragen € 65,-. Kijk voor meer informatie en aanmelden voor dit project op www.sportenbewegeninheiloo.nl.

Vijf verenigingen, waaronder De Terriërs Hockey, Funakoshi Karate, Flashing Heiloo Basketbal, HV Trias Atletiek en Dans en Muziekschool Heiloo zijn de samenwerking met de Buurtsportcoaches van Holland Sport aangegaan. Met de coördinerende ondersteuning van de Buurtsportcoaches zal de eerste SportXperience vanaf januari van start gaan.

Kinderen van 5 en 6 jaar kunnen zich aanmelden, je beoefent elk van de vijf sporten gedurende drie of vier weken. Elke sport beoefen je op een andere sportlocatie in Heiloo. Per sport kunnen de trainingsdagen en tijden verschillen. De eerste sport die op het programma staat is hockey waarbij elke woensdagmiddag getraind wordt van 16.00 – 16.45 uur op de hockeyvelden van de Terriërs. Aan het einde van het sportseizoen heb je zo heel veel verschillende sporten en sportlocaties verkend en zijn de deelnemers klaar voor een advies op maat, om te bepalen welke sport nou écht bij hen past.

Aanmelden (€ 65,- per sportseizoen van 18 weken) kan via www.sportenbewegeninheiloo.nl.

Let op, deze activiteit gaat 6 januari van start, er wordt uiteraard rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. Omdat we met een buitensport beginnen (hockey), gericht op jeugd, past dit binnen het huidige maatregelenpakket van Rijksoverheid en RIVM.