HEILOO - Speciaal voor de jongeren uit Heiloo organiseren de buurtsportcoaches van Holland Sport en de jongerenwerkers van Heiloo een nieuwe activiteit, Urban Sports Heiloo. Jongeren uit groep 7/8 en de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs kunnen donderdag 24 december meedoen aan clinics BMX, freerunnen, pannavoetbal en breakdance. Je meldt je aan voor (minimaal) 2 clinics, de activiteit duurt van 10.00-14.00 uur en vindt plaats in sporthal Het Vennewater. Aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.sportenbewegeninheiloo.nl (€ 3,- p.p.).


De buurtsportcoaches en jongerenwerkers van Heiloo hebben de handen inéén geslagen om zo deze kerstvakantie ook de jongeren in Heiloo van sportief vermaak te kunnen voorzien. Om de activiteit uitdagend te maken is voor de populaire 'Urban Sports' gekozen, waarbij de deelnemers twee van deze sporten uit kunnen proberen. Door dit podium te bieden kunnen de jongeren kennismaken met deze 'booming' sporten. "Ook als je al bedreven bent in de sport kan je natuurlijk meedoen, het is meteen een gezellige en sportieve manier om bezig te zijn met vrienden," aldus buurtsportcoach Kim Groen.

Het aanbod is samengesteld in samenwerking met de sportaanbieders uit Heiloo. Damn Fresh (breakdance), Urban Trickz (freerunnen), Streetmoves (panna voetbal) en De Boscrossers (BMX) sluiten vol enthousiasme bij het project aan. "Met elkaar bezig zijn met een uitdagende activiteit, even het huis uit maar wel binnen de bekende kring blijven. Door de corona maatregelen mag niet veel maar het samen sporten is gelukkig nog wel toegestaan." Het gaat een leuke dag worden waarbij de Urban sferen tot leven komen in Sporthal het Vennewater en op de BMX baan.

Jongeren die interesse hebben kunnen zich aanmelden via www.sportenbewegenineheiloo.nl, er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.