HEILOO – HZV/Het Vennewater is zeker van een langer verblijf in de eerste divisie. De Heilooërs wonnen in eigen huis van directe concurrent OS Lusitanos, 4-2.

‘We zijn veilig. Volgende week mogen we nog strijden voor een play-off plek. Hoe mooi is dat. We zijn zeven duels op rij ongeslagen en ook dat is mooi’, stelde een opgetogen Olcay Kocyigit.

Tegen OS Lusitanos kwam HZV/Het Vennewater op achterstand, maar via Stan de Boer kwam de ploeg nog voor rust op gelijke hoogte. Na de pauze nam Lusitanos opnieuw de leiding en wederom werd de stand gelijk. Ditmaal met Melle Kruit als doelpuntenmaker. Nadat Stan de Boer de 3-2 maakte barstte er ontlading los. Zeker nadat Jerry van Sluis een halve minuut voor tijd voor de 4-2 had gezorgd.

‘Ik ben zeker opgelucht, al had ik vooraf geen twijfels want ik vertrouwde op mijn jongens. We zijn een team geworden en we strijden voor elkaar. Wat je aan het begin van het seizoen niet zag zag je nu wel. Een paar maanden geleden had niemand ons nog een kans gegeven.’ Nu is Vennewater zeker van lijfsbehoud. Volgende week, uit bij Veerhuys, kan zelfs een ticket voor de nacompetitie voor promotie worden gepakt.

HZV/Het Vennewater – OS Lusitanos 4-2 (1-1)
1-1 Stan de Boer, 2-2 Melle Kruit, 3-2 Stan de Boer, 4-2 Jerry van Sluis