HEILOO - De Foresters, dat dit seizoen uitkomt in het zaterdagvoetbal maakt de ambities voorlopig waar. De ploeg van trainer Dick-Jan Ente won de eerste twee wedstrijden en scoorde inmiddels al dertien keer.

Nadat men uit de 2e klasse van het zondagvoetbal stapte, diende De Foresters op de zaterdag in de vierde klasse te beginnen. Doel is echter om zo snel mogelijk een stap omhoog te maken en de eerste tekenen daarvan zijn al zichtbaar. Nadat de Heilooër club vorige week al met ruime cijfers won bij FC Purmerend (2-8) werd ook de nieuwe fusieclub Schagen/United aan de zegekar gebonden. Via doelpunten van Ozair Dahi, Barry Koppes (2x) en Axel van der Velden had de ploeg bij rust al een comfortabele voorsprong. In de tweede helft deed ook Joeri Warmenhoven nog een duit in het zakje: 5-0.

In 2e klasse zondag staat HSV na twee wedstrijden nog op de nul. De ploeg van trainer Edwin Veenstra verloor in een zeer saai duel met het kleinst mogelijke verschil bij Spartanen. Reeds in de eerste helft was een schot van Afhakame te machtig voor keeper Commandeur en deze tegenslag kwam HSV niet meer te boven.