HEILOO - Binnenkort ontvangen de scholen in Heiloo informatie over de sportlessen via Sport@School. Ze kunnen zich dan inschrijven voor gratis sportlessen die ze zelf bij elkaar hebben gerend en gewandeld tijdens de PCC Maalwater Run, afgelopen voorjaar.

In april werd de 12e editie van de PCC Maalwater Run gelopen, na twee jaar van afwezigheid. Tijdens het evenementen kunnen kinderen, maar ook leerkrachten, ouders en familieleden punten verzamelen die ze in kunnen zetten voor gratis sportlessen. Deze lessen worden gegeven door verschillende sportaanbieders uit Heiloo die zich hebben aangesloten bij Sport@School. Vorig jaar werden, ondanks de coronaepidemie, 135 sportlessen gegeven aan leerlingen van basisscholen in Heiloo. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het herstelfonds.

Gevarieerd sportaanbod
Binnenkort ontvangen de scholen in Heiloo informatie over de sportlessen waar ze zich voor kunnen inschrijven. Het aanbod is weer gevarieerd en dat biedt kinderen veel gelegenheid om nieuwe sporten te ontdekken én lekker in beweging te komen.

PCC Maalwater Run in 2023
De nieuwe editie van de PCC Maalwater Run is trouwens op 16 april 2023. Het Petrus Canisius College heeft zich dit jaar tot en met 2028 gecommitteerd aan het evenement. Zet deze datum alvast in de agenda, zodat je dit voorjaar weer kunt warmlopen voor nieuwe sportlessen!