HEERENVEEN - AZ heeft de tweede plaats in de Eredivisie nog steeds stevig in handen. De ploeg van trainer Arne Slot herstelde zich In Heerenveen van de thuisnederlaag die het een week eerder leed tegen Willem II. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de Alkmaarders met 1-2.

Een terechte zege aangezien AZ de bovenliggende partij was in Heerenveen in een duel die begon met een indrukwekkende minuut stilte voor Chris de Wagt. De 34-jarige ex-profspeler en trainer van Jong Heerenveen overleed eerder deze week op 34-jarige leeftijd. Nadat scheidsrechter Blom daadwerkelijk voor het beginsignaal floot kreeg AZ direct al kansjes via De Wit, Midtsjø en Stengs, maar ontbrak de precisie of lag keeper Hahn in de weg. In de 35e minuut was het wel raak toen Sven Botman de bal niet kon wegwerken en hiervan profiteerde Dani de Wit. De 0-1 betekende tevens de ruststand.

Na de rust moet Hahn in actie komen bij schoten van Boadu en Ouwejan en heeft AZ geluk dat Floranus net naast mikt. Toch komt Heerenveen halverwege de tweede helft op gelijke hoogte als Faik met een mooie steekbal Ejuke bereikt die Bizot passeert. Lang blijft de gelijkmaker echter niet staan als Boadu na een corner de bal hard en hoog in het doel schiet. In de slotfase krijgen beide ploegen nog een kans op een goal, Ejuke mikt echter naast en Midtsjø wacht te lang met schieten waardoor het 1-2 blijft.

SC Heerenveen - AZ 1-2 (0-1)
35. De Wit 0-1