HEILOO - Sinds 2018 zette het Castricumse DJ-duo Two Imaginary DJ’s met hun dansavonden poppodium De Bakkerij in Castricum op z’n kop. “De Bakkerij is inmiddels definitief gesloten en de daaropvolgende corona pandemie maakten live optreden onmogelijk. We hebben een keer een livestream gedaan en dat was hartstikke leuk, maar er is niks mooiers dan de interactie met het publiek en de reactie die je uit de zaal voelt komen zodra de naald de plaat raakt.” Aldus Richard Heideman en Sander Steggink.

“Ook voor corona dachten we al na om ook eens buiten Castricum te draaien en we hadden het legendarische podium Buk Buk in Heiloo al een tijdje op ons verlanglijstje staan. Gelukkig bleken ook zij enthousiast en op zaterdag 21 mei mogen we los! We voelen ons bijna als koeien die na een lange winter eindelijk weer de wei in mogen.” Lachen beide. “We gaan er in ieder geval een groot knalfeest van maken.”

De naam Two Imaginary DJ’s is ontstaan als een knipoog naar een liedje van The Cure. “Wij zijn allebei enorme liefhebbers van de meer alternatieve, dansbare muziek uit de jaren 80 én fanatiek verzamelaars van vinyl. Wat is er dan leuker om juist die platen te kunnen draaien voor een ieder die een avondje los wil gaan op de dansvloer?” Aldus Richard Heideman en Sander Steggink. Het bleek direct een schot in de roos; volle zalen en een enthousiast publiek. “Mensen die in de jaren 80 uit gingen willen dat vaak nog steeds of opnieuw.” Wat overigens niet betekent dat er alleen 40 plussers op afkomen. Een jongere generatie gaat ook uit hun bol bij de hits van Madness, The Smiths, Doe Maar, Depeche Mode, U2, The Cure of New Order.

Het alternatieve jaren 80 dansfeest met de Two Imaginary DJ’s is op zaterdag 21 mei in Buk Buk, Pastoor van Muijenweg 12, Heiloo. Aanvang 20.00 uur. Voorverkoop via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/trefpuntheiloo of aan de deur op de avond zelf. Entree: 5,50 euro. En let op: alleen contact betalen.