HEILOO - Voorjaar 2021 mocht Niki Jacobs een bijdrage leveren aan een groot online event in London ter ere van de 80ste verjaardag van Bob Dylan. Toen zij rond die tijd eveneens door Stadsschouwburg Philharmonie in Haarlem werd gevraagd om een aantal concerten te verzorgen voor de lokale gemeenschap, vroeg ze Ivo Dinkelaar – Singer Songwriter, zanger en mede frontman van The Dutch Eagles en Emile Visser – Cellist van het wereldberoemde Metropole orkest te vragen om haar te vergezellen. Voortvloeiend uit deze bijzondere activiteiten ontstond een nieuwe voorstelling. The Front Porch Sessies: Liedjes vanaf de jaren ’30 tot nu uitgevoerd in een akoestische setting, met drie stemmen, twee gitaren, een cello, banjo en vooral heel veel liefde voor bloedmooie songs.


Liedjes die je het liefst tijdens een zachte nacht onder de sterrenhemel in een schommelstoel op de veranda wilt horen en precies dát gevoel brengen zij dit najaar naar het theater met The Front Porch Sessies.

Op – The Front Porch – zingen Niki Jacobs, Ivo Bernard en Emile Visser het repertoire van Geeshie Whiley, Leonard Cohen, Bob Dylan, Dolly Parton, Emmylou Harris, maar ook songs van Gillian Welch, Loretta Lynn, Willie Nelson, Joan Baez aangevuld met songs van eigen hand. Drie vrienden die elkaar na een lange tijd treffen op een veranda in Tennessee, samen muziek maken en aan elkaar en aan u mooie verhalen vertellen. Verhalen over de liefde, de drank, de dood en het geluk. Kortom: het leven.

Niki is een graag geziene gast in de Koepel. Afgelopen jaar schitterde ze nog in de voorstelling The Ballad of Mauthausen, waarin de Mauthausen liederencyclus van componist Mikis Theodorakis centraal stond.

Niki Jacobs

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld en wordt internationaal gezien als één van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Zij studeerde aan het conservatorium, in London en New York bij o.a. Zalmen Mlotek en Adrienne Cooper. Niki Jacobs verwierf grote bekendheid door haar unieke benadering van het traditionele Jiddische lied. Zij schrijft eigen werk in zowel het Nederlands als in het Engels. Na de tournee in Amerika blijkt het tijd voor een nieuwe stap en tourt zij nu in theaters met The Front Porch Sessies. Daarnaast is zij columniste bij het Noordhollands Dagblad.

Datum: Zondag 12 maart 2023

Aanvang: 15:15 uur

Tickets