HEILOO - De politie heeft zaterdag 3 februari een 18-jarige man uit Amstelveen op heterdaad aangehouden na een melding van bankpasfraude. Een 65-jarige vrouw maakte melding bij de politie nadat zij het vermoeden had dat ze werd opgelicht. De verdachte zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Rond 18.30 uur werd de bewoonster aan de Ypesteinerlaan gebeld door een ‘medewerker’ van haar bank. De vrouw werd medegedeeld dat er een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening was afgeschreven en dat de bank haar pas zou blokkeren. Zij vertrouwde dit echter niet, aangezien zij wist dat de echte bank nooit belt naar klanten. De vrouw heeft ondertussen met haar mobiele telefoon 112 gebeld en zo de politie kunnen inschakelen. Vervolgens kreeg zij van de ‘bankmedewerker’ instructies om haar pincode te geven en haar bankpas en waardevolle spullen in enveloppen te doen. De enveloppen zouden bij de woning van de vrouw worden opgehaald door een bankmedewerker. Ondertussen was de politie bij de woning aan de Ypesteinerlaan aangekomen en legde de vrouw aan de politie uit wat er aan de hand was. Toen de ‘bankmedewerker’ aan de deur stond, kon hij direct worden aangehouden door de politie.

Voorkom dat u slachtoffer wordt!

Uw bank zal nooit telefonisch naar uw bankgegevens vragen. Dit geldt ook voor overheidsinstanties, zoals de politie. Ook zal uw bank u nooit onder druk zetten zo snel mogelijk te handelen. Een bank heeft namelijk zelf de mogelijkheid om een rekening te blokkeren als dat nodig is. Vertrouwt u een telefoontje van de bank niet? Hang direct op, bel zelf uw bank via een algemeen bekend nummer en wacht tot u iemand aan de lijn krijgt. Dan kunt u zelf controleren of datgene wat u is verteld wel klopt. Bent u toch slachtoffer geworden van bankpasfraude? Doe dan altijd aangifte bij de politie viapolitie.nl of 0900 - 8844.

Wijkagenten geven voorlichting

De wijkagenten in Heiloo geven regelmatig voorlichting aan senioren over bankpasfraude en andere actuele fraude in het lokale buurthuis. Meer info over wat u tegen dit soort oplichtingsvormen kunt doen? Lees het hier.

Slachtoffer van bankpasfraude? Doe altijd aangifte!

Bent u slachtoffer van bankpasfraude en de dader is verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, belt u direct met 112.2024025036