ALKMAAR - De brand die gisteren voor een enorme ravage zorgde in de Singelgarage in Alkmaar is waarschijnlijk aangestoken. De man die gisteren is aangehouden wordt verdacht van brandstichting en is woonachtig in Alkmaar. De hele ondergrondse garage blijft vandaag sowieso nog dicht voor politieonderzoek.

Dat zegt een politiewoordvoerder tegen NH Nieuws. "Andere scenario's worden wel onderzocht, maar dat de brand is aangestoken is op dit moment het meest aannemelijk."

De forensische opsporing gaat vandaag de garage in, maar de sporen zijn mogelijk verwoest door de brand.

Gistermorgen vroeg ontstond de brand op verdieping -2. Er zijn in totaal 4 vier NL-alerts uitgegaan voor omwonenden, vanwege de rook en de stank. Er is toen meteen al onderzoek gedaan. De brand was na vijf uur, rond 12.00 uur, onder controle.

Automobilisten
Gedupeerden die hun auto op de -1 in de garage hadden geparkeerd is verteld dat de schade mogelijk meevalt. "Ik heb aangifte gedaan", laat een Alkmaarder weten aan NH Nieuws.

NH Nieuws sprak gisteren
al mensen die nerveus in de buurt van de brand stonden te kijken. "Ik vrees dat er van mijn auto niets meer over is", aldus een Alkmaarder.

De gemeente laat weten dat de garage voorlopig nog niet wordt vrijgegeven en heeft contact met alle gedupeerden. Ook is er een website als je vragen hebt over bijvoorbeeld parkeren.