HEILOO - De politie is op zoek naar een fietser die betrokken was bij een aanrijding op vrijdag 6 september op de Ypesteinerlaan in Heiloo. Ook eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Op de bewuste vrijdag, omstreeks 14.00 uur, fietste een 77-jarige man uit Heiloo over de Ypesteinerlaan. Voor hem reed zijn echtgenote op de fiets. Plotseling bleek het slachtoffer ten val te zijn gekomen.

Naast het slachtoffer stond een andere fietser. Hij verklaarde tegenover de echtgenote dat het slachtoffer plotseling uitweek en dat hierdoor een aanrijding was ontstaan. De man heeft nog wel even naar het slachtoffer gekeken, maar heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn gegevens achter te laten, naar eigen zeggen om zijn kleinkind van school af te halen.

Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek hij ernstig inwendig letsel te hebben opgelopen waarvoor hij direct geopereerd moest worden.