Zeer lichte bewolking13.9 ℃

De Haan Guitars in Alkmaar

De Haan Guitars

Mijn eerste gitaar bouwde ik in de schuur van m’n ouders. Van een stuk hout knutselde ik met bijeen geraapt timmergereedschap een instrument in elkaar dat weliswaar handmade was, maar daarmee nog niet per se een collectors item. Vijf jaar lang bouwde ik stug door, tot ik in 2003 besloot les te nemen bij gerenommeerde gitaarbouwers in Engeland en Amerika. Wat volgde, was een stage bij de Galloup school of guitar making in Amerika en in 2009 een aanstelling als gitaarbouwer bij Patrick James Eggle in Engeland, waar ik tot begin 2013 gitaren bouwde voor gitaristen als Frank Turner, Dave Hill (Slade) en Gareth Pearson. Inmiddels weet ik hoe een gitaar in elkaar steekt, hoe kammetjes het best worden geveild en fretjes gevlakt, maar ook hoe de energie van een stuk hout effect kan hebben op de klank. Die kennis deel ik sinds begin 2013 vol enthousiasme in mijn eigen Dutch school of guitar making, met iedereen die, net als ik vijftien jaar geleden, gefascineerd is door gitaren en zijn of haar instrument zelf wil (leren) bouwen.”

Frank de Haan
“Frank de Haan worked at the Patrick James Eggle workshops in Shropshire, England from the end of 2009 till the beginning of 2013. Frank was responsible for most of our neck production, including hand carving, inlays, fretting, sanding and fitting to the body.
He also worked extensively on final trim and preparation for the spray booth. During this time, Frank’s work was of consistent high quality. Along with working on our individual client’s requirements, he was also involved in the production of guitars for artists such as Jake Bugg, Frank Turner and Benji Kirkpatrick. We were very sorry to see Frank leave England, however we wish him much luck in his future career as a Luthier and with his own workshops in Netherlands.”

Patrick Eggle Patrick James Eggle Guitars Limited
“Eind april 2014 heb ik de cursus ‘bouw je eigen Telecaster’ gevolgd. Het was een leerzame ervaring. Wat opvalt is dat je onder de deskundige leiding van Frank de Haan op een ongedwongen en prettige manier bezig bent. Het eindproduct mag er zijn. Een goed klinkende Telecaster van uitstekende kwaliteit. Een maand nadien ben ik gestart met de bouw van een akoestische gitaar. Deze cursus duurt wat langer omdat je start met zes stukjes hout en een balkje. Een geweldige ervaring om een klankkast en hals te zien ontstaan. Het gebruik van hoge kwaliteit materialen en gereedschap maakt dat er een mooi product ontstaat. Ook deze cursus verloopt tot nu toe in een prettige sfeer. Alles gaat in goed overleg en ik heb me nog geen dag verveeld. Elke dag is er weer een nieuwe beleving. Ik nog wat dagen te gaan om de hals af te maken, de onderdelen te lakken en te assembleren. Ik heb er alle vertrouwen in dat er straks een top gitaar staat. Het klinkt allemaal heel positief maar ik kan het niet anders verwoorden. Dit is mijn ervaring. Frank, complimenten met je aanpak een blijf vooral deze weg volgen.”

Frank Howldar
“Op 24 en 25 oktober de workshop gedaan o.l.v. Frank. Een goede workshop, gezellig en een Telecaster van prima kwaliteit mee naar huis. Wat wil je nog meer? Frank had een paar mooie stukken essenhout uitgezocht en ook de andere materialen zijn van prima kwaliteit. Veel plezier aan het bouwen beleefd en daarnaast was er ook nog genoeg tijd om lekker te kletsen. Waar kun je je 2 dagen amuseren met gitaren zonder de ander te vervelen? De gitaar klinkt erg goed, en het geluid is goed in balans op alle posities van de hals. Ook van het het afstellen veel geleerd. Kortom: een aanrader om 2 dagen in Alkmaar te besteden!”

Foto's van De Haan Guitars

De Haan Guitars image 1
De Haan Guitars image 2

Zoek een bedrijf in Heiloo:

Adres
Koelmalaan 310
1813 JE  Alkmaar
Mobiel
06-53721328
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

1 Reviews


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over De Haan Guitars. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo
|Nieuws | Sport | Evenementen

CONTACT

Hoofdvestiging:
van Benthuizenlaan 1
1701 BZ Heerhugowaard

Social media
Nieuwsbrief aanmelden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg wekelijks een samenvatting van alle gebeurtenissen uit jouw regio.

Aanmelden

Online dagbladen

map